За тревожен ръст на необслужваните бързи кредити през първите  три

...
За тревожен ръст на необслужваните бързи кредити през първите  три
Коментари Харесай

Тревожен ръст на необслужваните бързи кредити в началото на годината

За обезпокоителен растеж на необслужваните бързи заеми през първите  три месеца на годината алармират от Комитета за отбрана на потребителите.

По публични данни на Българска народна банка размерът на раздадените и необслужени бързи заеми от началото на януари до края на март надвишава 342 милиона лв., предава Бтв.

За една година неприятните заеми понижават с 11,8 на 100 или с 45 милиона и 800 хиляди лв.. В съпоставяне с края на декември 2017 година обаче те се усилват с една десета от % или 400 хиляди лв. и по този начин прекъсват тренда на понижение, траял от края на юни 2015 година. 

От Комитета за отбрана на потребителите акцентират, че от ден на ден стават нефинансовите институции, които отпускат заеми с лихви надхвърлящи от време на време 40%. Предупреждават, че използването им постоянно се трансформира в капан за жители с ниски приходи и слаба финансова просвета.

Акцентират също по този начин, че огромна част от необслужваните заеми към този момент са в ръцете на колекторски компании, които безпокоят длъжниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР